Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

O Neal és Iverson is tagja lesz az NBA Hírességek Csarnokának

2016-04-04 16:44:08

Shaquille O'Neal és Allen Iverson is bekerül az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) Hírességek Csarnokába (Hall of Fame), amelynek következő 10 tagját hétfőn jelentették be.

    A 15-szörös All Star-válogatott O'Neal négy bajnoki címet nyert - hármat a Los Angeles Lakers, egyet a Miami Heat színeiben -, s egyszer választották az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) pályafutása során. A 216 centiméter magas center - aki március 6-án ünnepelte 44. születésnapját - az egyike annak a négy kosárlabdázónak, aki háromszor is volt a nagydöntő MVP-je, s az NBA történetének legeredményesebb 10 játékosa között is ott van.
    Iverson - aki 11-szer volt All Star-válogatott - az egyetlen 183 centis, vagy alacsonyabb játékos, aki pályafutása során legalább 20 pontot szerzett mérkőzésenként, az átlaga 26,7 volt. A 40 éves irányító 2001-ben az alapszakasz MVP-je volt, s abban az évben a nagydöntőig vezette a Philadelphia 76ers együttesét.
    Az espn.com beszámolója szerint O'Neal és Iverson mellett a Hall of Fame tagja lesz még a szeptember 9-i ünnepélyes ceremónián a Houston Rockets korábbi kínai centere, Jao Ming, a Michigan State edzője, Tom Izzo, a női NBA-ben korábban szerepelt Sheryl Swoopes, valamint a Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf. Posztumusz került beválasztásra Darrel Garretson játékvezető, John McLendon edző, illetve két játékos, Zelmo Beaty és Cumberland Posey.