Huba napja van. | 2022.08.19 | MNB középárfolyam:

Megvédte bajnoki címét a DVTK Jegesmedvék csapata

2016-03-17 19:32:03

A DVTK Jegesmedvék csapata megvédte címét a jégkorong MOL Ligában, miután a döntő negyedik mérkőzésén 5-2-re legyőzte a MAC Budapestet a Tüskecsarnokban.

    A miskolci együttes ezzel összesítésben 4-0-ra nyerte meg a párharcot, és másodszor diadalmaskodott a MOL Ligában.

    MOL Liga, döntő, 4. mérkőzés:
MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 2-5 (0-3, 2-2, 0-0)
-------------------------------------------------
gól: Silló (27.), Saarenpää (35.), illetve Somogyi (4., 34.), Pavuk (12.), Booras (12.), Hajós (26.)
    A párharc végeredménye: 4-0 a DVTK javára.
    
    A hazaiaknál a legponterősebb játékos, McDonald nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, ráadásul a szintén gólérzékeny Klempa is hiányzott, míg a borsodiaknál lejárt Dudas és Pavuk eltiltása.
    Nagy iramban kezdett a DVTK, és egy óriási védelmi hibából Somogyi higgadtan emelt a kapuba. Változatlanul nyomás alatt volt az újonc MAC, és a 12. percben 18 másodperc alatt újabb két gólt kapott. Előbb Pavuk kipattanóból talált be, majd Booras nem hibázott. Az amerikai légiósnak ez már az ötödik találata és kilencedik pontja volt a fináléban.
    A második játékrészt is vendéggól vezette be, Hajós járt túl Bálizs eszén. Gyorsan szépített a MAC, Silló idénybeli első felnőtt gólját ütötte. Ám nem volt visszaút: Somogyi hatalmas lövése is beakadt, s ugyan Saarenpää szóló után szépített, a címvédő így is uralta a meccset fáradó riválisával szemben.
    A záróharmadban Clarke és Terbócs ökölcsatája hozott izgalmakat, a vendégek légiósa az egész párharcban "kereste" az összetűzést fiatal riválisával, és most nem tértek ki egymás elől. A végén még a MAC kapusának volt néhány bravúrja, ám újabb gól már nem esett.
    A DVTK az alapszakaszt és a rájátszást beleértve mind a tíz alkalommal legyőzte a MAC-ot. A tavalyi és a mostani playoffban a miskolciak megszakítás nélkül 16 mérkőzést nyertek.