Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

A sereghajtó pontot szerzett a címvédő vendégeként

2016-03-12 16:43:45

 A sereghajtó Békéscsaba szombaton 1-1-es döntetlent ért el a címvédő Videoton vendégeként Felcsúton a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.


    OTP Bank Liga, 25. forduló:
Videoton FC-Békéscsaba Előre 1-1 (0-1)
--------------------------------------
Felcsút, Pancho Aréna, 1164 néző, v.: Németh
    gólszerzők: Stopira (57.), illetve Laczkó (9.)
    piros lap: Damjanovic (95.)
    sárga lap: Stopira (49.), Juhász (68.), illetve Damjanovic (45., 95.), Piermayr (59.), Bényei (66.), Poleksic (79.)

    Videoton FC:
    ------------
Kovácsik - Nego, Vinícius, Juhász, Szolnoki - Géresi (Tischler, a szünetben), Pátkai, Kovács I., Pölöskei, Haraszti (Sejben, 77.) - Feczesin (Soumah, 88.)

    Békéscsaba Előre:
    -----------------
Poleksic - Piermayr, Vaskó, Damjanovic, Guaru, Bényei - Eccleston (Paukner, 41.), Spitzmüller, Takács P. (Fehér Zs., 84.), Laczkó (Birtalan, 31.) - Calvente Criado

    Az első perctől kezdve a hazaiak játszottak fölényben, mégis a Békéscsaba szerzett vezetést egy szögletet követően. A bekapott gól után még inkább fokozta a nyomást a Videoton, ugyanakkor ez helyzetekben sokáig nem nyilvánult meg, mert a Békéscsaba rendkívül szervezetten védekezett. A szünet előtt aztán előbb egyenlíthetett volna a székesfehérvári csapat, majd nem sokkal később egy gyors ellentámadás végén növelhette volna előnyét a Békéscsaba, de mindkét lehetőség kimaradt.
    A szünet után nem rohamozott olyan vehemensen a Videoton, sőt, a vendégek ismét ziccert rontottak, ez pedig megbosszulta magát, mert a hazaiak egy perccel később egyenlítettek. Ezt követően teljesen beszorult a Békéscsaba, ugyanakkor továbbra is hiba nélkül védekezett, így a Videoton nyomasztó fölénye meddőnek bizonyult. A hajrában pedig a Békéscsaba akár a győzelmet is megszerezhette volna, de Kovácsik újabb bravúrjának köszönhetően maradt a döntetlen.