Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szombaton ismét kajak ergométeres bajnokság és sárkányhajó kupa 

2016-02-04 10:44:23

 Ötödik alkalommal rendezik meg szombaton a budapesti Aquaworldben a kajak ergométeres bajnokságot és medencés sárkányhajó kupát. Utóbbi versenyben az olimpikonok csapatát erősíti majd az egyformán háromszoros aranyérmes Kammerer Zoltán és Storcz Botond. 

    Az eseményen 200 méteren összecsap egymással Dudás Miklós és Horváth Bence, akik az idei válogatókon egy hajóban indulnak majd párosban, míg sárkányhajóban szinte a teljes élmezőny jelen lesz.
    "Amióta létezik a versenynaptárban ez a viadal, én nyerem a kétszáz métert. Már ez motivációt ad a hétvégére - idézte a magyar szövetség hírlevele az Európa Játékok-győztes Dudás Miklóst. - De a versenyzés valójában csak ráadás, elsődlegesen azért szeretek indulni, mert nagyon jó hangulatú ez a rendezvény, a monoton téli felkészülés után jó találkozni a többiekkel, és örülök neki, hogy a kutyám kivételével a családom előtt szerepelhetek." 
    Rajta kívül beül az ergométeres gépbe a korábbi sprinter világbajnok Beé István, valamint a maratoni világbajnok Solti László is, aki 200 és 1000 méterre is leadta nevezését. A férfiak 200 és 1000, míg a nők 500 éteren versenyeznek.
    A sárkányhajók medencés viadalán 16 csapat indul.
    "A sítáborban lévő Römi csapat kivételével a bajnokság legjobb 16 helyezettje lesz itt. Jöttek volna többen is, de meg kellett húznunk az indulói létszámot" - mondta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője.
    A verseny szombaton 10 órakor kezdődik.