Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Fed Kupa - Belgiumtól is kikaptak a magyarok

2016-02-04 10:43:06

A magyar női teniszválogatott Bulgária után Belgiumtól is kikapott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban.

    A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki első mérkőzésen a világranglistán 533. Stollár Fanny találkozott Ysaline Bonaventure-rel. A WTA-rangsor 160. helyén álló ellenfél 4:1-re elhúzott, s az első egyéni Fed Kupa-meccsén szereplő magyar játékos 20 perc alatt elvesztette a nyitószettet. A juniorok között párosban wimbledoni bajnok Stollár a folytatásban 2:0-ra vezetett, ám innentől már nem nyert gémet, és 49 perc alatt kikapott. Ezzel a belgák 1-0-s előnyhöz jutottak.
    Következett Bondár Anna (371.) és Alison Van Uytvanck (43.) találkozója, amely szintén nem hozott kiélezett csatát. A 25 perces első szettben a Fed Kupában tavaly bemutatkozott magyar játékos egy gémet nyert, majd a másodikban már jobban tartotta magát, de Van Uytvanck sikeréhez nem férhetett kétség. Ez a meccs 58 percig tartott.
    Ezzel a belgák 2-0-s behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek - melyen magyar részről Jani Réka és Gálfi Dalma lép pályára - már nincs tétje.
    A D csoport másik mérkőzésén a bolgárok 1-0-ra vezetnek a lettek ellen.
    Juhász Gábor kapitány együttese - melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea - pénteken a lettekkel száll szembe.
    A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor, a magyarok a harmadik napon is - akárcsak szerdán és csütörtökön - közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor kezdenek. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.
    Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Belgium-Magyarország 2-0 - állás az egyesek után
----------------------------------
Ysaline Bonaventure-Stollár Fanny 6:1, 6:2
Alison Van Uytvanck-Bondár Anna 6:1, 6:3