Auguszta napja van. | 2024.03.29

EURO-2016 - Sokszoros szurkolói túljelentkezés a magyar mérkőzésekre

2016-01-13 11:33:06

Két jegykategóriában sokszoros a túljelentkezés a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzéseire.

    A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai cikke emlékeztet arra, hogy még öt napig, hétfő délig lehet belépőket igényelni a nyári, franciaországi kontinenstorna magyar érdekeltségű mérkőzéseire.
    Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar válogatott három csoportmeccse közül mostanáig a június 18-i, Izland ellenire érkezett a legtöbb jegyigénylés, míg a június 14-i, Ausztria ellenire a legkevesebb. Ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek belépőért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választanak a szurkolók közül.
    Mindhárom meccsre igaz, hogy a legolcsóbb, 4-es kategóriájú jegyek iránt sokszoros a túljelentkezés, és a 3-as kategória esetében is jelentősen meghaladja a kereslet a kínálatot. Az UEFA a teljes jegykontingensből a 4-es kategóriába kínálja eladásra a legkevesebb belépőt. A 2-es kategóriájú jegyek esetében a kereslet egyelőre nem éri el a kínálatot, ezért ezekre a belépőkre sokkal nagyobb eséllyel pályázhatnak a szurkolók.
    A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon a csapat sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.