Dezső napja van. | 2022.05.23 | MNB középárfolyam:

Priskin: bizonyítottuk, hogy helyünk van a kontinensviadalon

2015-11-16 07:11:56

 

Megérdemelt továbbjutásról, küzdeni tudásról, harcról és akaratról beszéltek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai, akik a norvégok elleni kettős győzelemmel vívták ki a jogot, hogy ott legyenek a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

 

    Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitány elmondta, örömkönnyeket hullajtott a továbbjutást követően, s nagyon örült annak, hogy hazai közönség előtt tudták kiharcolni ezt a fantasztikus sikert, amelyre az ő születése óta, 1986 óta vár a magyar labdarúgás.
    Király Gábor számára duplán is hatalmas élmény volt a továbbjutás, ugyanis 101. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel pedig beállította a legendás Bozsik József rekordját.
    A válogatott korelnöke, a fantasztikus védéseket bemutató kapus elmondta, külön edzésprogrammal készült a pótselejtezős párharcra. Király, amennyiben pályára lép a jövő évi Európa-bajnokságon, 40 évével a legidősebb futballista lesz, aki kontinensviadalon játszik.
    "Ez egy óriási csapatmunka volt, a selejtezősorozatban három edzői stáb volt, ezt tizenkét mérkőzésen sok, de ennek ellenére kiharcoltuk a továbbjutást. Hatalmas fegyvertény volt az oslói siker, összességében megérdemelten jutottunk tovább" - mondta a Haladás kapusa.
    A győztes gólt szerző Priskin Tamás az oslói összecsapás napján elhunyt Fülöp Mártonnak, illetve nagyapja emlékének ajánlotta fantasztikus találatát. "Nagyon boldogok vagyunk, alig várom már az Európa-bajnokságot. Az egész selejtezősorozat nagyon nehéz volt, a végén éppen csak lemaradtunk a legjobb csoportharmadik helyről, de aztán a csapat a pótselejtezőn bizonyította, hogy helye van a kontinensviadalon."
    "Még nem láttam a gólt, de talán ez volt a legszebb életemben" - tette hozzá Priskin, aki csak közvetlenül a mérkőzés előtt tudta meg, hogy ott lesz a kezdőcsapatban.
    A pótselejtezős párharc egyik legjobbja Guzmics Richárd volt, aki számtalan fejpárbajt nyert meg Oslóban és a Groupama Arénában is. "A csapat mindent megtett a sikerért, csúsztunk másztunk a győzelemért. Köszönjük a szurkolóinknak, akik végig támogattak minket, szerettünk volna örömet szerezni nekik" - mondta. Hozzátette, alaposan felkészültek a norvég támadókból, a stáb elemzéseiből azt kapták, amit vártak.
    A találkozót követően a magyar játékosok még hosszú percekig ünnepeltek együtt a közönséggel, majd a szövetségi kapitány Bernd Storcknak is "kijutott", a német szakember ugyanis a levegő dobálva éltették.
    A magyar válogatott negyvennégy év után játszhat újra kontinensviadalon, legutóbb az 1972-es belgiumi tornán vehetett részt, nagy nemzetközi tornán az 1986-os mexikói világbajnokság óta nem járt a nemzeti csapat.
    A franciaországi Európa-bajnokság csoportjait december 12-én sorsolják.