Gedeon napja van. | 2024.03.28

Gyász: 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus

2015-11-12 11:46:26

Hosszan tartó súlyos betegséget követően csütörtök hajnalban, 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus.

A labdarúgónál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték, és kemoterápiás kezelésre járt.

Betegsége úgy derült ki, hogy még 2013 februárjában szúró fájdalmat érzett a karjában, és a konzervatív kezelések nem vezettek eredményre. Felkereste Tóth Ferenc kézspecialistát, aki megműtötte. 

Fülöp 2013 októberében boldogan újságolta, hogy átesett az utolsó kezelésen, 2014 februárjában pedig a Sunderland-Manchester City Ligakupa-döntő előtt nyilatkozott,  akkor töretlenül hitt benne, hogy visszatérhet még a pályára:

„Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is. Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban.”

Hosszan tartó betegséget követően csütörtök hajnalban végül alulmaradt a küzdelemben. Fülöp Márton 32 éves korában távozott az élők sorából.

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte labdarúgó-pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

Kölcsönjátékosként játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél és a Manchester Citynél is, 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt, majd a West Bromwich és az Aszterasz Tripolisz következett a sorban.


A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált, a címeres mezt 24 alkalommal húzhatta magára. 

 

forrás: nemzetisport.hu