Júlia, Rita napja van. | 2022.05.22 | MNB középárfolyam:

Fitnesz-világbajnokság lesz a hétvégén Budapesten

2015-11-11 12:28:05

 Magyarország először rendezhet IFBB fitnesz-világbajnokságot, amelyen 55 ország 750 versenyzője, közte 62 magyar vesz részt a hétvégén.

    A vb szerdai sajtótájékoztatóján Huber István, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke kiemelte, hogy szervezetük és a Magyar Turizmus Zrt. összefogásának, közös munkájának köszönhető az a sportszakmai siker, hogy Budapest otthont adhat az eseménynek.
    Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: minden sportesemény kulcsszerepet játszik egy ország megítélésének alakításában, valamint abban, hogy "sok turistát csábítsunk hazánkba, hiszen ilyenkor a versenyzők mellett szurkolók és rokonok is érkeznek". Emlékeztetett: a világ egyik vezető sportszakmai hírportálja, a Sportcal legújabb adata szerint Budapest 35 helyet lépett előre a legsportosabb városok versenyében, így a 12. helyen áll, megelőzve például Rómát és Los Angelest.
    Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség főtitkára megemlítette, hogy a Millenáris Parkban szombaton és vasárnap sorra kerülő versenyekre a legnagyobb létszámmal Brazíliából, Oroszországból és Kínából érkeznek sportolók, természetesen a népes, 62 fős magyar válogatott mellett. A vb újdonságáról szólva kiemelte: első ízben rendeznek viadalt show-fitnesz kategóriában, külön büszkeség, hogy magyar kezdeményezésre.
    Turós György, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség fitnesz szakágának vezetője befejezésként megfogalmazta nagy céljukat, hogy a fitnesz és a testépítés egyszer kerüljön be az olimpia műsorába.