Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ma kezdődik a második keszthelyi verklifesztivál

2014-09-06 07:33:13

 Mintegy félszáz külföldi és magyar kíntornás részvételével kezdődik ma Keszthelyen a belváros több pontján felállított mechanikus zenegépekkel a második verklifesztivál.

    A múlt évben már több ezer látogatót vonzó kétnapos rendezvényt a Keszthelyi Turisztikai Egyesület a Keszthely Térségi Vállalkozói Klubbal, a Sétálóutcai Kereskedők Egyesületével és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen szervezik. A magyarok mellett többségében svájci, német, lengyel, cseh és francia zenegépek és gazdáik láthatóak és hallhatóak a belvárosi utcákon, tereken, illetve a Festetics-kastély parkjában.
    A közönség ezúttal is megválaszthatja a legszebb hangú és küllemű zenegépet, a leginkább korhűen öltözött tulajdonosát, de a látogatókat is időutazásra invitálják a szervezők. A múlt évihez hasonlóan idén is arra bíztatják az érdeklődőket, hogy a 18.-19. század világának ruháit öltsék magukra, hogy azután közülük is kiválaszthassa a közönség a legjobb jelmezben érkezettet.
    A fesztivál kezdeményezője a svájci, de már néhány éve Gyenesdiáson élő Hansjörg Surber, aki Keszthelyen zeneautomata- és fonográfmúzeumot is nyitott.