Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ismét Vegetáriánus Fesztivál a hétvégén

2014-08-27 06:17:35

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon a hétvégén Budapesten.

    A kétnapos ingyenes programsorozat célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és felhívja a figyelmet a sok gyümölcs és zöldség fogyasztásának fontosságára.
    Az érdeklődők meghallgathatják táplálkozási szakemberek előadásait például a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről, emellett relaxációs foglalkozásokon, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókon, főzőtanfolyamokon, valamint zenei és táncprogramokon vehetnek részt - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t. 
    A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban szombat délelőtt Labant Csaba és Ada koncertjével kezdődik a programsorozat. Ezt követően Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet vezetője tart előadást a gluténmentes természetes étrendről. A későbbiekben Bonifert Anna beszél az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos kérdéskörről.
    Vasárnap Feketéné Bokor Katalin mutatja be a vegán életmódot. Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, az Oltalom Alapítvány egészségvédelmi prevenciós szakértője a gyermekeknél bevezethető vegán étrendről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról beszél. Koncertet ad Kövi Szabolcs, aki fuvolákon, különleges és egyedi fúvós hangszereken, pánsípon, furulyákon játszik. A későbbiekben Váradi Tibor a természetes életmód alapjairól tart előadást.
    A fesztiválon lehetőség nyílik természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra. A szakmai előadások mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

MTI