Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fiatal európai zeneszerzők koncertje a BMC-ben

2015-10-31 13:24:03

 

A milánói világkiállítás kortárs zenei pályázatára készült művekkel mutatkoznak be fiatal európai zeneszerzők november 9-én a Budapest Music Centerben (BMC).  

    Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mustMEET Composers sorozatának 2015-ös záró koncertjén négy nyertes műv szólal meg Sandro Gorli, a Divertimento Ensemble karmestere vezényletével - közölte az alapítvány az MTI-vel.
    A programban Matej Bonin (Szlovénia) Flux, Elvira Garifzyanova (Oroszország) Akt ohne Wörter III, Antonin Serviere (Franciaország) Procrastinations és Stefano Bulfon (Olaszország) Nachleben című kamaradarabja hallható. A műveket Eötvös Péter karmester, zeneszerző válogatta az estre.
    A Ulysses Projekt részeként megvalósuló rendezvényen a szerzőket is személyesen ismerheti meg a közönség, a koncerttermi beszélgetéseket Becze Szilvia, a Magyar Rádió munkatársa vezeti.  
    A milánói Divertimento Ensemble 2014-ben nemzetközi kortárs kamarazenei pályázatot hirdetett fiatal zeneszerzők számára a Milánói Világkiállítással együttműködve. Az 50 nyertes mű premierjét a Világkiállításon tartották 2015-ben, a művek pedig kapcsolódtak a kiállítás mottójához: "Táplálni a Földet, energiát adni az Életnek" - "Feeding the Planet, Energy for Life".
    Az Ulysses Network a BMC és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közös rendezvénye.