Gedeon napja van. | 2024.03.28

Claire Danes csillagot kapott Hollywoodban

2015-09-25 10:18:37

Claire Danes, a Homeland: A belső ellenség című tévésorozat Golden Globe-díjas sztárja csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

    A 36 éves színésznő, aki a napokban az Emmy-díjátadó gálán férjével, Hugh Dancyval jelent meg a vörös szőnyegen, a csütörtöki ceremónián szüleivel, szobrász anyjával és természetfotós apjával állt a fényképezőgépek elé a rózsaszín csillag mellett.
    A New York-i születésű, hosszú szőke hajú Danes ujjatlan tűzpiros ruhában vett részt a rendezvényen, amelyen a Homeland alkotója, Alex Gansa méltatta. A népszerű sorozatnak idén már az ötödik évada készül. "Olyasvalakit kerestünk, aki eljátssza ezt a nem feltétlenül szeretetre méltó karaktert" - mondta Gansa a Danes által megjelenített hírszerző ügynökről, és hozzátette, hogy a színésznő szereti az összetett szerepeket, örül az intellektuális kihívásnak, szívesen formál meg nehezen megfejthető jellemeket.
     A csillag felavatásán az 1994-95-ben futott sorozata, a My So-Called Life-ból ismert kollégái is ellátogattak. Ezzel a sorozattal nyerte első Golden Globe-díját 1995-ben.
    Danes az 1990-es években kezdte színészi pályafutását. Szerepelt Bille August A nyomorultak című filmjében, Koltai Lajos Este című családi drámájában, a Temple Grandin című tévéfilm főszerepéért pedig 2011-ben Golden Globe-díjat kapott. A Homelandban nyújtott alakítását 2012-ben és 2013-ban jutalmazták Arany Glóbusszal Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók. 
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3248054/Claire-Danes-makes-rare-appearance-mother-father-receives-star-Hollywood-Walk-Fame.html