Csongor napja van. | 2024.04.16

Oberfrank Pált választották a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete új elnökének

2015-08-30 14:52:41

Oberfrank Pált, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóját választotta meg új elnökének a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete szombaton tartott közgyűlésén.

    Az országos színházi évadnyitó gálaműsor előtt közgyűlést és tisztújítást tartott szombat délután Debrecenben  a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete, ahol a tagszínházak beszámoltak idei műsortervükről és megvitattak fenntartói, működésbeli kérdéseket is - tájékoztatta vasárnap az egyesület az MTI-t.
    A 19 tagszínház közül 13 képviseltette magát a közgyűlésen. Az eddigi elnök, Fekete Péter nemrég lemondott a békéscsabai színház vezetéséről, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft (MACIVA) igazgatója lett, nem tudja folytatni az egyesület irányítását.  
    A tisztújító szavazás nyomán az egyesület új elnöke Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, két alelnöke Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója valamint Balázs Péter a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, titkára Borsós Beáta, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója lett - olvasható a közleményben.