Andrea napja van. | 2024.04.18

Hetvenféle sört kínálnak a nyíregyházi V. SóstóSerFeszten

2015-08-05 12:40:20

Csaknem hetvenféle sört kínálnak a péntektől vasárnapig (augusztus 07-09-ig) tartó V. SóstóSerFeszten Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, ahol számos különleges ízesítésű, hazai és külföldi kézműves sört is megkóstolhatnak a látogatók.

A kínálatban szerepelnek majd belga, osztrák, német, cseh és angol sörök, bemutatkozik a Főzdebusz, valamint itt lesznek a debreceni, budapesti és miskolci sörfőző műhelyek - mondta Kosztyu László, a szervező cég ügyvezetője a sörfesztivált beharangozó szerdai sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.
Elárulta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai szerint a gyümölcs ízesítésű söröket kedvelik leginkább a látogatók, az elmúlt két évben a cseh meggyes sörből fogyott a legtöbb.
A rendezvény, amelyet idén is a Krúdy Vigadó melletti sétányon tartanak, ingyenesen látogatható - tette hozzá Kosztyu László.
A fesztiválon a sörök mellé többféle ételből is válogathatnak a látogatók, lesz lacikonyha, kínálnak megyei gasztronómiai különlegességeket és street-food ételeket is, a napközbeni szórakozásról bábszínház, népi kézműves és néptáncbemutatók, délutánonként pedig a helyi zenei együttesek és tánccsoportok gondoskodnak.