Csongor napja van. | 2024.04.16

Farmer Expo - Magyar-ukrán üzletember találkozó

2014-08-19 14:21:49

 

Az ukrán válság ellenére élénk az üzleti érdeklődés a határ menti térségben - mondta el Kiss András, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara munkatársa kedden, a debreceni Farmer Expón rendezett magyar-ukrán üzletember találkozót követően az MTI-nek.

 

    Tájékoztatása szerint 12 ukrán cég és 15 magyar vállalkozás képviselői találkoztak a Farmer Expón, ahol rendszeresen találkoznak a két ország mezőgazdasági vállalkozásai.
    Az ukrán vállalkozók főként állatgyógyászati, állategészségügyi termékek, mezőgazdasági gépek, köztük tápszergyártó berendezések iránt érdeklődtek, míg magyar partnereiknek természetes növényi olajokat, műtrágyát, gabonát és gabona-feldolgozó gépeket kínáltak megvételre - sorolta a kamarai szakember.
    Kiss András elmondta azt is: 15 éves hagyománya van a Farmer Expón a magyar-ukrán üzletember találkozóknak, ahová nem csak Kárpátaljáról, hanem Ukrajna belső régióiból is rendszeresen érkeznek szakemberek.
    A Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásáron kedden egyebek mellett a sertéstartás időszerű kérdéseiről, illetve a funkcionális élelmiszerek gyártási tapasztalatairól és piaci lehetőségeiről rendeztek szakmai fórumot.