Tivadar napja van. | 2024.04.20

Berlinale - Meghívták Császi Ádám filmtervét a Berlinale koprodukciós fórumára

2015-01-14 12:04:45

Meghívták Császi Ádám rendező-forgatókönyvíró High Dive című filmtervét a februári Berlinale koprodukciós fórumára.

    Február 8. és 10. között a berlini filmfesztivál keretein belül rendezik meg a Berlinale Coproduction Marketet. Idén több mint 331 pályázó közül választották ki azt a 36 filmtervet, amelyeket a rangos szakmai fórumon az alkotók végül bemutathatnak a potenciális partnereknek és finanszírozóknak. Ezen tervek közé hívták meg Császi Ádám munkáját is - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.
    A Viharsarok című nagysikerű film rendezőjének új alkotása a Filmalap fejlesztési támogatásával készül. A film egy törékeny kamaszlány története, aki olyan sötét titkokat tud meg apjáról és mostohaanyjáról, amelyekért bosszút kell rajtuk állnia. Tette és annak következményei a családi drámát először feszült thrillerré, majd véres horrorrá alakítják. 
    A Focus-Fox Stúdióban készülő alkotás producere Muhi András és Ferenczy Gábor, tervezett költségvetése 1,6 millió euró (mintegy 511 millió forint), operatőre Rév Marcell (Itt vagyok, Viharsarok, Fehér Isten) lesz. A High Dive című filmterv korábban már részt vett Hollandia vezető koprodukciós fórumán Utrechtben. A forgatás a tervek szerint még idén megkezdődhet. 
    Császi Ádám első Viharsarok című játékfilmjét tavaly nagy sikerrel mutatta be a Berlinale szerzői filmek és innovatív zsánerfilmek legújabb tendenciáit felvonultató Panoráma programja, majd világszerte számos nemzetközi filmfesztivál tűzte műsorra, és nemrég bemutatták a németországi mozik is.