Auguszta napja van. | 2024.03.29

Adventi programok Borsod-Abaúj-Zemplénben

2014-11-28 07:11:30

 

Fények világítanak advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig Miskolcon, neves fellépők énekelnek az I. Adventi Korzón Kazincbarcikán, Mezőkövesden pedig december 24-én a szeretet, az összetartozás és a karácsony jegyében egymás kezét fogva ölelik majd át a helyiek a város szívében található Kavicsos-tavat – ismertették a szervezők a programokat az MTI-vel.

 

    Miskolcon az elmúlt évek hagyományait követve adventi koszorúvá alakul át a Szent István téren található virágóra, díszbe öltözik a villamos, lesz közös gyertyagyújtás, díszkivilágítás, betlehemi jászol és vásár is - sorolta a részleteket Koczák Szilvia, a városháza szóvivője.
    Az ünnepre készülve a város óvodásai és iskolásai saját készítésű díszeiket aggatják a Szent István tér fáira és a város karácsonyfájára. Az Erzsébet téren szokás szerint az iskolákban meghirdetett gyermekrajz pályázat nyerteseinek hangulatos alkotásait mutatják be. 
    Kazincbarcikán, az I. Adventi Korzón a város fényeinek ünnepélyes felkapcsolásával kezdődik az adventi programsorozat vasárnap. A látogatókat a Csiribiri együttes karácsonyváró fellépése, a Főnix tűzzsonglőrök műsora és Caramel koncertje várja. Emellett valamennyi adventi vasárnapra tartogatnak meglepetéseket: Kállay Saunders András és Király Viktor is énekel majd a barcikai ünneplőknek.
    Mezőkövesden a Hozz egy gyertyát és öleld át a Kavicsost című új kezdeményezéssel színesítik az ünnepet. Advent minden vasárnapján közös gyertyagyújtást szerveznek a Szent László- és a Jézus Szíve templom előtti terekre, ahol az óvodások, iskolások és helyi civil szervezetek műsora után forralt borral és meleg teával látják vendégül a jelenlévőket. December 24-én a szeretet, az összetartozás és a karácsony jegyében egymás kezét fogva ölelik majd át a helyiek a város szívében található Kavicsos-tavat.