Gedeon napja van. | 2024.03.28

Halott Pénz: különleges koncert Pécsett

2014-11-11 14:52:04

 

A pécsi Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Halott Pénz napjainkra hétfős zenekarrá duzzadt: a hazai hiphopszíntér üde színfoltja november 23-án különleges klubkoncertet ad Pécsett.

 

    A Pécsi Est Café színpadán a Halott Pénzhez csatlakozik Beck Zoli a 30Y-ból, Eckü és Mentha a Hősökből, illetve a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert. Utóbbi viszonozza, hogy Marsalkó október végén vendégként fellépett a Hiperkarma lemezbemutató koncertjén a fővárosi Petőfi Csarnokban.
    A pécsi koncertre a jegyvásárlás sem a klasszikus módon történik: regisztrálni kell a umusiclive.hu oldalon, majd öt alkalommal zeneszámot válogatni és vásárolni bankkártyával a webboltban. A leggyorsabbak automatikusan belépőjegyhez jutnak a koncertre és egy Halott Pénz-pólót is kapnak - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    A baranyai megyeszékhelyről indult Halott Pénz tavaly megjelent, Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemeze komoly sikert aratott, idén júniusban Fonogram-díjat kapott a hazai rap- vagy hiphopfelvételek kategóriában. Az albumról különösen az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala, a Minden szobába kell álom és a Feneked a gyengém lett népszerű.
    A csapat egyre inkább a legjobb élőzenés klubok és fesztiválszínpadok állandó vendége, idén beválogatták a Nagy-Szín-Pad "tehetségmutató" versenybe, az Ugyanúgy hallasz című dalt pedig Bocskor Bíborka elénekelte szeptemberben a Szimfonik Live-koncerten.