Oszkár napja van. | 2021.07.31 | MNB középárfolyam:

Önkormányzat 2014 - Csaknem félmilliárdból újul meg a karcagi városközpont

2014-09-23 11:21:44

Közintézmények újulnak meg mintegy 450 millió forintos pályázati forrásból Karcag központjában - jelentette be kedden a földművelésügyi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a településen tartott sajtótájékoztatón.

    Fazekas Sándor elmondta, hogy három olyan épületet újítanak fel a Széchenyi 2020 program százszázalékos támogatásával, amelyek mindegyike alapszolgáltatást nyújt saját területén minden helybelinek: "a középület-építészet egyik féltve őrzött kincsének számító városházát", a száz éve a település kultúráját befogadó Déryné Művelődési és Ifjúsági Központot és a piacot.
    "Mi itt élünk: előttünk áll a város, hátunk mögött a kormány" - tette hozzá a tárcavezető. Megjegyezte, hogy a projekt önkormányzati önerő nélkül, 100 százalékos állami és uniós támogatással valósul meg.
     Dobos László (Fidesz-KDNP) polgármester a tájékoztatón arról beszélt: a régen várt és a tervek szerint 2015. május végére befejeződő fejlesztésre 448 millió forintot nyert az önkormányzat az Észak-alföldi Operatív Program keretéből. A piacot akadálymentesítik és felújítják, a kultúrpalota átfogó rekonstrukciója mellett az épület közelében parkolókat alakítanak ki.
    Folytatódik a városháza korábban megkezdett rendbetétele, míg a belvárosi közterület új burkolattal és járdákkal gazdagodik majd - közölte a polgármester.