Jolán napja van. | 2024.06.15

A Huawei a negyedik legaktívabb szabadalmaztató vállalat Európában

2016-03-09 14:01:12

A Huawei Technologies 2015-ben 1953 szabadalmi kérelmet nyújtott be az Európai Szabadalmi Hivatalhoz (European Patent Office, EPO), ezzel a negyedik helyezést szerezte meg magának a legtöbb európai szabadalmat bejelentő vállalatok ranglistáján - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.

    A digitális kommunikáció kategóriában pedig a tavalyi már a második év volt, amikor a Huawei megszerezte magának a vezetést. A Huawei 2015-ben 1197 digitalizációra vonatkozó szabadalmi kérelmet nyújtott be Európában. 
    A Huawei bevételének több mint 10 százalékát fordítja évente kutatás-fejlesztésre annak érdekében, hogy minél több szabadalmat szolgáltathasson az iparág számára. 
    A kínai vállalat több mint 1900 magasan képzett mérnököt és tanácsadót alkalmaz Európában. A cég az európai kutatás-fejlesztési tevékenységet növekedési stratégiája egyik sarokkövének tekinti. 
    A Huawei belgiumi Leuvenben tartja fenn Európai Kutatási Központját (European Research Institute, ERI). Kutató-fejlesztő központjainak a régióban kialakított hálózata számos európai üzleti partnerével, távközlési szolgáltatóval, valamint speciális feladatokra szakosodott fejlesztő intézettel folytat kutatási együttműködést. Magyarországon az internetes tévézés fejlesztésére hozott létre innovációs központot a Huawei.
    "Az Európai Szabadalmi Hivatal listáján elért eredmény tükrözi a Huawei elkötelezettségét az innováció motorjának tartott szellemi tulajdon védelme iránt - mondta el Georg Kreuz, a Huawei szellemi tulajdonjogért felelős vezető tanácsosa, hozzátéve, hogy az európai üzleti környezet hamarosan teljesen digitalizálttá válik és a Huawei az egyik legaktívabb szereplője ennek a folyamatnak. 
    Rámutatott: minden területen, de különösen az infokommunikációban, a digitalizációban rendkívül fontos a szellemi tulajdon védelme, hiszen több milliárdos befektetés, kutatás-fejlesztés eredményét védi.