Tibor napja van. | 2024.04.14

Beperelték a Star Wars készítőit Harrison Ford forgatási balesete miatt 

2016-02-11 16:38:32

 Beperelte a brit egészségügyi hatóság a Star Wars: Az ébredő Erő című film mögött álló produkciós céget egy forgatási baleset miatt, amelyben Harrison Ford eltörte a lábát.

    A színészt az Ezeréves Sólyom díszletének egyik fémajtaja sebesítette meg 2014 júniusában a buckinghamshire-i Pinewood Stúdióban zajlott forgatáson. A balesetet követően Fordot repülővel kórházba szállították műtétre, és a forgatást két hétre felfüggesztették.
    A brit egészségügyi és biztonsági hivatal (Health and Safety Executive) a munkahelyi egészségi és biztonsági törvények megsértése miatt emelt vádat a Walt Disney Co. leányvállalataként működő Foodles Production (UK) Ltd. cég ellen. 
    "A munkáltatókat törvény kötelezi arra, hogy megvédjék munkatársaikat és ez ugyanúgy vonatkozik egy filmstábra, mint egy ipari üzemre " - közölte a hatóság, hangoztatva, hogy alaposan kivizsgálták az ügyet, és elég bizonyítékuk van arra, hogy bíróság elé vigyék azt. 
    Az első maghallgatás május 12-én lesz az ügyben - írta a BBC News. 
    A Star Wars: Az ébredő Erő minden idők legsikeresebb mozija Nagy-Britanniában és világszerte több mint kétmilliárd dollár bevételt hozott.
    A sorozat nyolcadik részének munkálatai már megkezdődtek a Pinewood Stúdióban és várhatóan 2017 decemberében kerül a mozikba. 
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-35551372