Tibor napja van. | 2024.04.14

Elárverezik Ringo Starr gyermekkori liverpooli otthonát

2016-01-28 13:20:18

 

Elárverezik Ringo Starr, a Beatles együttes dobosának gyermekkori liverpooli otthonát tavasszal - számolt be róla a helyi média.

 

    Az Admiral Grove 10. szám alatt található kétszintes házra, ahol a zenész 21 éves koráig élt, különleges árverésen lehet licitálni március 24-én a város nevezetes Cavern Clubjában, ahol a Beatles világra szóló pályafutása kezdődött.
    A kikiáltási ár 55 ezer font (22 millió forint), de az aukció szervezői bíznak benne, hogy nagy lesz az érdeklődés, és sok Beatles-rajongót is vonz majd a befektetési lehetőség.
    Az apró, téglafalú, teraszos ház jelenleg a Plus Dane kezelésében van. A cég a befolyó összeget a környéken található bérlakásainak fejlesztésébe akarja visszaforgatni.
    Az 1800-as évek végén épült, két hálószobás házban az utóbbi 37 évben egy bérlő, Margaret Grove élt, aki tavaly hunyt el. Az asszony szívesen invitálta be a kíváncsiskodókat a házba, hogy körülnézhessenek Ringo Starr egykori otthonában.
     A házzal kapcsolatban számos megkötés van érvényben: nem lehet belőle sem idegenforgalmi látványosságot, sem múzeumot csinálni. 
http://www.liverpoolconfidential.co.uk/news-and-comment/beatle-ringos-starrs-liverpool-home-up-for-sale