Oszkár napja van. | 2021.07.31 | MNB középárfolyam:

Eladnak két magyarországi Viasat-csatornát

2015-02-11 08:05:29

 

Eladja a magyarországi Viasat3 és Viasat6 csatornákat, valamint a hozzájuk tartozó Viasat Play szolgáltatást a Modern Times Group (MTG) - közölte az MTI-vel szerdán a vevő, a Sony Pictures Television Networks (SPT).

 

    Az SPT - amely eddig az AXN, AXN White és AXN Black tévécsatornákat, valamint az AXN Now és AXN Player digitális szolgáltatásokat kínálta Magyarországon - jelezte: az adásvételt a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően véglegesítik.
    A tájékoztatás az adásvétel összegére nem tér ki.
    Közleményük a társaság régiós alelnökét, Lyle Stewart idézve arról ír, a megállapodással az SPT megerősíti pozícióit a közép-európai piacon, ahol idén kiemelt céljuk tovább építkezni.
    A társaság jelezte: a felvásárlással az SPT Networks portfóliója 6,4 százalékos közönségarányt mondhat majd magáénak a kereskedelmileg fontos 18-49 éves célcsoportban Magyarországon, ezzel a hazai piac negyedik legnagyobb kábeles-műholdas-többcsatornás szereplője lesz.
    Az MTG további három csatornája, a reklámoktól mentes Viasat Explore, Viasat History és Viasat Nature továbbra is elérhető Magyarországon.