Oszkár napja van. | 2021.07.31 | MNB középárfolyam:

Kórusunk a budapesti díjátadón

2015-02-02 08:24:59

A Magyar Állami Operaház Donizetti: Szerelmi bájital című vígoperája által ihletett videóklip pályázatán közönségdíjat nyert a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájának kamara kórusa. A díjátadó ünnepség január 22. -én a Magyar Kultúra Napján volt Budapesten az Operaházban, melyre meghívást kaptunk.

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata rendelkezésünkre bocsátott egy kis buszt a felutazáshoz. Az Operaház két kiváló művésze: Kertesi Ingrid és Szvétek László varázsolt el minket a ,,Szerelmi bájital" részleteivel. A győztes pályamunkák bemutatása után Ókovács Szilveszter az Operaház főigazgatója személyesen adta át az elismerő oklevelet és díjat, majd gratulált a ,,kiváló pályamunkához".

Nagy megtiszteltetés volt számunkra ez az elismerés. Este Verdi: Rigoletto operáját láthattuk és hallhattuk olasz nyelven. rendkívül jó szereposztásban Miklósa Erika hangja teljesen lenyűgözött minket. Jutalmunk, hogy az évben megtekinthetünk még egy általunk választott előadást operabejárással, melynek költségeit az operaház állja. Köszönjük Szitka Péter Polgármester Úrnak és Kazincbarcika Város Önkormányzatának, hogy lehetővé tette számunkra a felutazást a díjkiosztó ünnepségre, a Diákönkormányzat és a Szülői Munkaközösség anyagi támogatását, Menczel János apuka önzetlen segítségét, aki vállalta a busz vezetését, a fotózást, az események közzétételét az iskolánk honlapján. Köszönjünk iskolánk vezetőinek támogatását, Berta Adrienn és Fejes Eleonóra technikai közreműködését, és minden ,,Like" -ot és megtekintést, ami jelentős mértékben támogatott minket.

 

(Forrás: Gyenes Annamária kórusvezető)