Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kiszelly Zoltán: kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben az EP szakbizottsága

2020-04-24 09:22:12

A felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban, Magyarországgal szemben kettős mércét alkalmaz az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) -  mondta Kiszelly Zoltán politológus pénteken az M1 aktuális csatornán.

    A vírusra adott válaszadásban nagyon sok tagállam Magyarországhoz hasonlóan járt el, másokat mégsem ért kritika a LIBE videokonferencia keretében tartott csütörtöki ülésen - fűzte hozzá.
    A többi ország is kijárási korlátozásokat hoz és a parlamentjük ugyanúgy részt vesz a döntéshozatalban, mint Magyarországon - mondta, megjegyezve, hogy a magyar törvényt azért is kritizálták - mert más országokhoz hasonlóan - súlyosabban büntetné azokat, akik álhíreket terjesztenek járvány idején.
    Kritika érte azt is, hogy a felhatalmazási törvényben nincs időkorlát, amelynek egyszerű magyarázata, hogy senki sem tudja, meddig tart ez a járvány - fogalmazott.
    A törvény szerint a veszélyhelyzet megszüntetéséről nem a kormány, hanem a parlament, a törvényhozás dönt majd - hangsúlyozta Kiszelly Zoltán.