Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fülöp Attila: a családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek 

2019-05-19 20:01:00

A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.

    Fülöp Attila hangsúlyozta, minél több olyan fiatalnak szeretnék biztosítani, hogy családban nőjön fel, akik nem lehetnek együtt természetes, vér szerinti családjukkal. 
    A program emellett azt is szeretné elérni, hogy a gyermekvédelemben nevelőszülőként dolgozók megkapják a méltó társadalmi megbecsülést, továbbá kevesebb emberben keltsenek rossz érzéseket a nevelőszülő és a nevelt gyermek kifejezések - fejtette ki az államtitkár. 
    Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arra a törvénymódosításra emlékeztetett, amelyik kimondta, a gyerekeknek lehetőleg vér szerinti, örökbefogadó, vagy nevelőszülői családban kell felnőniük. 
    "Nincs unalmasabb ház annál, ahol nincs gyermekzsivaj" - fogalmazott a kormánypárti politikus. 
    Aláhúzta azt is, a nevelőszülői program segítségével a gyermekek közösséget kapnak, a szülők pedig lehetőséget arra, hogy megéljék a jövőbe vetett reményt, hiszen a gyermeknevelés a jövőről szól.
    Harrach Péter egy parlamenti látogatásra hívta a "Lehetetlen nincs" című országos rajzpályázat díjazottjait, akik a rendezvényen vehették át elismeréseiket. 
    A Befogadlak nevelőszülői program országjárásának utolsó állomásán zenei gálával egybekötött családi nappal várták az érdeklődőket.