Emma napja van. | 2024.04.19

A MediKlaszter megállapodást írt alá egészségügyi iparági szereplőkkel

2019-05-15 18:55:00

 

Együttműködési megállapodást írt alá a MediKlaszter az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületével (ETOSZ) és az Orvostechnikai Szövetséggel (OSZ) annak érdekében, hogy segítse az innovatív, a piacokon versenyképesebb, nagyobb export- és importteljesítésekre képes orvostechnikai műszergyártást - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

 

    A megállapodást megelőzte a magyar orvostechnika iparágat képviselő szakmai szövetség, a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klasztere (MediKlaszter) nyilvános elnökségi megbeszélése, amelyen az elismert érdekképviseleti szervezetekkel az orvostechnika innovációs helyzetéről és az értékesítést támogató lehetőségekről tárgyaltak.
    A Hungexpón rendezett "Ipar napjai 2019" kiállítás keretében tartott rendezvényen szó volt például a kutatás-fejlesztési együttműködésekről, a felsőoktatási duális képzésről, a robotizációról, a mesterséges intelligenciáról és a 3D-s technológia alkalmazásáról is. 
    A közlemény szerint a résztvevők kiemelték, hogy az idősödő társadalom, az orvostudomány fejlődése, valamint a gyártástechnológiai, a biotechnológiai és az informatikai fejlesztések új követelményeket támasztanak az egészséggazdasággal, ezen belül az évente nagyjából 500 milliárd forint értékű terméket és mintegy 50 ezer embert foglalkoztató orvostechnika iparággal szemben.
    Ennek következménye, hogy a globalizáció, a verseny, a szelekció, a tradícióra építés, a márkák integritása jelentős mértékben erősödni fog és az orvostechnika még kiemeltebb stratégiai kérdéssé válik. Ezen változások szükségessé teszik a mikro-, a kis-, és a középvállalkozások koncentrációját és a hálózati összefogás megerősítését - emelték ki.
    A megbeszélés zárásaként bejelentették, hogy a MediKlaszteren belül megkezdte működését az iparág jövőjét meghatározó technológiákat képviselő "Mesterséges intelligencia" és a "3D nyomtatás az egészségügyben" munkacsoport, amelyek elindítását ezen fejlesztések egészségügyi alkalmazása, a tagvállalatok e téren kifejtett tevékenysége, illetve a terület iránti érdeklődése tett indokolttá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó