Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz-KNDP: a brüsszeli bizottság minél hamarabb adja meg a jóváhagyást a babaváró támogatásra!

2019-05-15 15:50:00

A babaváró támogatás mielőbbi előzetes jóváhagyására szólították fel a kormánypártok az Európai Bizottságot.

    Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a brüsszeli bizottság előzetes jóváhagyása az előfeltétele annak, hogy július elején elinduljon a családvédelmi akcióterv keretein belül a babaváró támogatás.
    Értékelése szerint Brüsszel kettős beszédet folytat, hiszen a bizottság tagadja, hogy megtámadta volna a programot, de valójában pont a brüsszeli bürokrácia gáncsolja azt.
    Ezt jegyzőkönyvek is bizonyítják - hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus. Jelezte: előző nap a kormány nyilvánosságra hozta ezeket a dokumentumokat.
    Nacsa Lőrinc arra szólította fel a bizottságot: ne alkalmazzon kettős beszédet és tegye világossá, hogy jóváhagyja-e a magyar családokat támogató babaváró támogatást, vagy csak úgy, mint eddig, a jövőben is inkább a migránsok támogatását tartja fontosnak.
    A Fidesz-KDNP és a kormány kiáll a magyar családok mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy július 1-jén életbe lépjen a magyar parlament által megszavazott babaváró támogatás, és azt megvédje minden lehetséges eszközzel - jelentette ki.