Auguszta napja van. | 2024.03.29

OTDK anyaországi és külhoni középiskolások részvételével 

2019-04-09 20:07:25

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) első alkalommal szervezetten vesznek részt olyan magyarországi és külhoni középiskolások is, akik felsőoktatási intézményi konferenciákon, vagy egyéb tudományos fórumon mutatták be kutatási eredményeiket, és az OTDK-ra jelölést szereztek - hangzott el kedden az Óbudai Egyetemen. 

    A felsőoktatási intézmény idén az informatikatudományi, valamint a had- és rendészettudományi szekciónak ad otthont április 16-18. között. A két szekcióba több mint 300 pályamunka érkezett, amelyek a három nap alatt 33 tematikus tagozatban hangzanak el - közölte az egyetem az MTI-vel.
    Réger Mihály rektor kedden - a közlés szerint - úgy fogalmazott: egyetemük ösztönzi a legtehetségesebb hallgatók képességeinek kibontakoztatását, bevonja őket az érdeklődésükre számot tartó kutatási területekbe, tudományos diákköri munkákba. 
    A tehetséggondozás e formája egyetemi stratégiai szempontból kiemelt jelentőségű, mivel ezek a hallgatók jelentik a doktori iskolák és az oktatói-kutatói utánpótlás legfőbb humán erőforrás bázisát - tette hozzá. 
    Mezey Barnabás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökhelyettese kiemelte, hogy az OTDK mozgalma 64 évvel ezelőtt indult; a kialakult hálózat egyedülálló az európai felsőoktatási rendszerben, lehetőséget biztosít a tehetségek kibontakoztatására, az elért eredmények nyilvános bemutatására, szakmai kapcsolatok kiépítésére.