Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dömötör: Soros György maga hozta nyilvánosságra a terveit

2019-01-25 17:50:00

Soros György maga hozta nyilvánosságra a terveit, a magyar kormánynak nem kellett közvélemény-kutatást végeztetnie az ügyben - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornának.

    Dömötör Csaba arra reagált, hogy délelőtt Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese egy sajtótájékoztatón azt kérte, a kormány hozza nyilvánosságra azoknak a közvélemény-kutatásoknak az eredményét, amelyeket a Stop Soros! kampányhoz készítettek.
    A politikus úgy fogalmazott: Soros György írásban is nyilvánosságra hozott tervei szerint Európának évente egymillió bevándorlót kellene befogadnia, két éven keresztül minden bevándorlónak kilencmillió forintnak megfelelő támogatást kellene adni, és szükség lenne kötelező bevándorlási rendszerre. Soros György azt is mondta, hogy a határok akadályt jelentenek a tervei számára - tette hozzá.
    Az államtitkár kijelentette, az a probléma, hogy ezeket a terveket az uniós intézmények fokozatosan végrehajtják, "a bevándorláspárti ellenzéki pártok" pedig támogatják ezeket a döntéseket. Ebből is látszik, hogy az EP-választás fő tétje az lesz, hogy a bevándorláspártiak vagy a bevándorlást ellenzők kerülnek majd többségbe - tette hozzá.
    Az államtitkárt reagáltatták arra is, hogy a zöldpárti Judith Sargentini javaslatára január 30-án az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését. Dömötör Csaba azt mondta, hogy egy bevándorlást támogató képviselőről, "Soros bizalmasáról" van szó.
    Az államtitkárt kérdezték arról is, hogy Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő írásban fordult az Európai Bizottsághoz (EB), mert 2014 és 2018 között Soros György összesen legalább 15 alkalommal tárgyalt személyesen az EB elnökével, első alelnökével és a többi EU-biztossal. Az államtitkár azt felelte, nagyon várják a választ, mert fontos lenne megtudni, hogy egy "spekuláns", akinek "vannak mindenféle tervei, de még sincs demokratikus felhatalmazása", milyen alapon találkozik az európai biztosokkal. Arra is választ várnak, hogy ezeken a találkozókon miről volt szó - tette hozzá.