Emma napja van. | 2024.04.19

Újabb szervezetek neveivel bővült az Európai Unió szankciós listája

2018-07-31 12:59:00

Újabb szervezetek ellen rendelt el szankciókat kedden az Európai Unió, amiért részt vettek a jogilag Ukrajnához tartozó, azonban Oroszország által illegálisan elcsatolt Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő kercsi híd építésében.

    Az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács tájékoztatása szerint hat újabb jogi személyt vettek fel a szankciós listára, amiért "tevékenységükkel támogatták a jogellenesen annektált félsziget feletti orosz ellenőrzés megszilárdítását, ami még jobban aláássa Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét".
    A büntetőintézkedések vagyonbefagyasztást vonnak maguk után, uniós személyek és szervezetek nem bocsáthatnak ezen szervezetek rendelkezésére pénzügyi eszközöket.
    Az Ukrajna területi épségének megsértése miatt foganatosított uniós korlátozások így már 155 természetes és 44 jogi személyt sújtanak.
    A presztízsberuházásként kezelt, 19 kilométeres híd közúti felének személyforgalmi részét már májusban átadták. A beruházás a közúti teherforgalom áteresztésére ősszel, a vasúti forgaloméra pedig jövőre lesz alkalmas.
    Az Európai Unió 2014-ben rendelte el ezeket a szankciókat orosz, illetve oroszbarát ukrán személyek ellen Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi épségének aláásása miatt. Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szembeni, bizonyos szektorokat - például az olajipart - célzó gazdasági korlátozások, amelyek hatályát decemberben hosszabbították meg.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó