Gedeon napja van. | 2024.03.28

Miniszterelnöki biztossá nevezték ki Fónagy Jánost

2018-07-31 08:24:00

A kötött pályás és nem kötött pályás helyközi közösségi közlekedésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezték ki Fónagy Jánost, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárát. Az erről szóló utasítás a Hivatalos Értesítőben jelent meg hétfőn.

    Fónagy János feladata az lesz, hogy vizsgálja és elemezze a kötött pályás és a közúti helyközi közösségi közlekedés menetrendjeiben megnyilvánuló párhuzamosságokat. Emellett egyeztetést kezdeményez a közlekedésért felelős miniszterrel, a Magyar Államvasutak, a Volánbusz, valamint a regionális közlekedési központok vezetőivel az egységes menetrend létrehozása érdekében, majd a párhuzamosságok kiküszöbölése céljából javaslatot kell megfogalmaznia.
    A miniszterelnöki biztos a tevékenységével érintettektől, szervezetektől adatokat, információkat kérhet, a feladatellátásához kapcsolódó dokumentumokba betekinthet, az érintett gazdasági társaságok vezetőinek intézkedés megtételét javasolhatja, és ellenőrizheti azok végrehajtását, valamint részt vehet a gazdasági társaságok vezetőtestületeinek ülésein.
    A fideszes országgyűlési képviselő Fónagy János miniszterelnöki biztosi megbízatása augusztus elsejétől hatályos.