Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ma lesz az Artmozik éjszakája

2018-05-11 08:45:00

Ma rendezik meg az Artmozik éjszakáját, amelyen premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel is várják a nézőket késő délutántól szombat hajnalig öt fővárosi moziban.

    A Művész moziban Rendezők éjjele címmel mások mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje lesz látható az országos premier előtt, de Tarantino Kutyaszorítóban című kultfilmjét is levetítik. 
    A Puskin az igaz történetekre fókuszál idén, így a legutóbbi Oscar-nyertes filmek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát lehet majd látni és premier előtt vetítik a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című francia vígjátékot.
    A Toldi mozi kínálata a veszélyes szerelmi viszonykat helyezi idén előtérbe, így a Szicíliai kísértettörténet című olasz-francia-német filmdráma, vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fi is is műsorra kerül, premier előtt pedig a Merülés a szerelembe című német-francia-spanyol-amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját lehet látni.
    A Kino Cafe Nők - szerepek elnevezésű válogatásában a Lady Bird című amerikai vígjáték, az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm és Ridley Scott Thelma és Louise című filmje szerepel, a Tabánban pedig a magyar alkotások között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó - Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című munkája kerül műsorra.