Andrea napja van. | 2024.04.18

Szakértő: Merkel volt a meggyőzőbb a német kancellárjelöltek vitájában

2017-09-04 09:14:00

Különböző felmérések alapján egyértelmű, hogy a többség számára Angela Merkel hivatalban lévő kormányfő volt a "szimpatikusabb, stabilabb, megbízhatóbb" a kancellárjelöltek vasárnap esti televíziós vitájában Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölttel szemben - mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

    Pócza István szerint a vita "inkább beszélgetés" volt, Angela Merkel sokszor "bólogatott" Martin Schulzot hallgatva, "láthatóan egyetértett" azzal, amit ellenfele mondott. A különbség főleg a hangnemben volt - folytatta -, a szociáldemokrata jelölt sokkal erősebb, határozottabb hangnemet ütött meg.
    Közölte: a mérések szerint 33 százalék Angela Merkelt tartotta jobbnak, 24 százalék Martin Schulzot, és 43 százalék válaszolt úgy, hogy nem tud dönteni a két politikus között. Hozzátette: a tévévita nem segített jelentősen a bizonytalanoknak állást foglalni a két politikus között.
    A kutató úgy értékelt: nincs nagy különbség abban, ahogyan a két jelölt megítéli a migrációt, kisebb szakpolitikai viták vannak. Ezek között említette, hogy Schulz felmondaná az Európai Unió Törökországgal kötött megállapodását, míg Merkel "próbál továbbra is egyensúlyozni".

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány