Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM-államtitkár: a várakozásoknak megfelelően emelkedett az ipari termelés volumene

2017-07-06 10:44:00

 

A várakozásoknak megfelelően nőtt az ipari termelés volumene, ami elsősorban a járműgyártásnak köszönhető, de jól teljesít a gépgyártás és az elektronikai ipar, valamint megkezdte a gyártást az Apollo Tyres gumigyára is - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

 

    A KSH legfrissebb közlése szerint az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal haladta meg májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett.
    A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kiemelte: a hagyományosan erősen teljesítő ágazatok segítik az ipari termelés bővülését. 
    Megjegyezte, hogy az Irinyi tervben kidolgozták azokat a stratégiákat, amelyek a gyorsan fejlődő ágazatok növekedését segítik. Ilyen ágazatként említette az egészség- és azon belül a gyógyszeripart, az orvosi műszergyártást. Egyben a jövőben gyorsabban bővülő ágazatként jelölte meg az infokommunikációt, a számítástechnikát és egy éven belül a hadiipart is.