Emma napja van. | 2024.04.19

Varga: sokat köszönhet Magyarország az itt otthonra talált németeknek

2017-07-02 18:22:00

Sokat köszönhet Magyarország az itt otthonra talált németeknek - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője a pesthidegkúti német nemzetiségi napon tartott ünnepségen.

    A pesthidegkút-ófalui Sarlós Boldogasszony-templom kertjében a helyi sváb közösség több mint háromszáz évvel ezelőtti letelepedésére emlékeztek.
    A Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, Varga Mihály az ünnepségen kiemelte: a németek a magukkal hozott ismereteikkel, tapasztalataikkal segítettek meghonosítani a teljesítmény- és piacorientált gazdálkodást, s ezen felül kultúrájukkal és hagyományaik megőrzésével évszázadok óta gazdagítják a magyar nemzetet.
    "A németség közösségtudata, kitartása és hazaszeretete az elmúlt évszázadok alatt részévé vált mindannak, amit ma magyar nemzetnek tudunk" - fogalmazott Varga Mihály, aki a hagyományok megőrzéséért és a közösség összetartásáért végzett munkájukért külön köszönetét fejezte ki a II. kerületi Német Önkormányzatnak és a Pesthidegkúti Német Nemzetiségi Alapítványnak.