Auguszta napja van. | 2024.03.29

Elballagtak a végzős középiskolás diákok

2017-05-07 13:10:00

Térségünk középiskoláiban pénteken és szombaton ballagtak a végzős diákok. Pénteken a kazincbarcikai Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, az utolsó osztályfőnöki órát követően bejárták az iskola folyosóit. A hatszáz végzős diák a záróvizsgák letétele után, villanyszerelőként, eladóként, pincérként és szakácsként dolgozhat.

Az ünnepségen Vattay József és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a ballagókat, és útravalóul emlékeztették a végzős fiatalokat az előttük álló „nagybetűs élet” olykor rögös útjain való helytállásra.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszönti a ballagó diákokat. (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziumának végzősei is május ötödikén ballagtak. Az ünnepségen a 11. évfolyamosok és Mészáros Gáborné iskolaigazgató búcsúztatták a ballagókat. A szokásokhoz híven, a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért tanulóknak elismeréseket adtak át. A sikeres vizsgák letétele után, közel száz grafikus, épületgépész technikus, hegesztő és női szabó kapja meg a képesítést igazoló bizonyítványt.

Az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon végzős diákjai május 5-én búcsúztak az alma matertől, a KSK tornacsarnokában megtartott ünnepségen, mely tradicionálisan az utolsó osztályfőnöki órával kezdődött, és a végzős négy osztály, száztíz diákja, az intézménytől elbúcsúzva vonult át az eseménynek helyet adó csarnokba.

Csomós József, a Tiszáninnneni Református Egyházkerület püspöke, Pásztor Dániel, a Tiszáninnneni Református Egyházkerület főjegyzője, az iskola lelkésze, valamint Csernaburczki Ferenc, az iskola igazgatója köszöntötte a ballagókat, majd a kiemelkedő eredményeket elért tanulókat elismerésben részesítették.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium ballagó diákjai (forrás sagim. fotó: Balla Árpád)

A Szent Család templomban ünnepi misével kezdődött május hatodikán a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban a ballagási ünnepsége, amely a gimnázium épületében folytatódott. Százhuszonhárom diák búcsúzott az alma matertől, hogy a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákon számot adjanak ismereteikről.

- Az iskola lobogója jelkép, amely azt sugallja, hogy mi, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium dolgozói, diákjai és volt diákjai mind összetartozunk – mondta P.Vitális Gábor SDB, amikor megáldotta a végzősöket. 

A rendezvényen részt vett Szitka Péter kazincbarcikai polgármester.

Az edelényi Szent János Gimnázium és Szakgimnázium végzős tanulóinak ballagása

Szombaton búcsúztak az edelényi Szent János Gimnázium és Szakgimnázium tanulói az alma matertől. Az ünnepségen kiosztották a Pro scholae díjakat. A rendezvényen részt vett Orosz Atanáz püspök, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Molnár Oszkár edelényi polgármester.