Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2017-02-25 16:39:00

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A kontinens déli felén már tavasziasan enyhe az idő. A Pireneusi-félszigeten szinte zavartalanul süt a nap, 14 és 21 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Hasonló a hőmérséklet az Appennini- és a Balkán-félsziget térségében, de ezeken a területeken ciklonális mező hatására több a felhő, és eső, zápor is előfordul. Európa északi felén továbbra is ciklonok alakítják az időjárást. Változékony, gyakran szeles az idő, északon, északkeleten többfelé havazik. A Skandináv-félsziget északi felén van a leghidegebb, ott napközben is fagy, az északi részeken néhol a -10 fokot sem éri el a csúcsérték. Közép-Európa az északi ciklonális mező peremén helyezkedik el. A Kárpát-medencét pénteken elért hidegfront mára már a Kárpátoktól keletre húzódik. Vasárnap a magasban enyhébb levegő éri el térségünket, de az északabbra vonuló időjárási frontok egyelőre nem hoznak lényeges változást.
    
    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
    ----------------------------------------------------
    Szombaton a kevés gomolyfelhő mellett sok lesz a napsütés. Éjszaka is az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős égre számíthatunk, csupán északon lehet helyenként több a fátyolfelhő. Vasárnap észak felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely az északi területeken délután, este meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. Kezdetben az északnyugati, nyugati szél helyenként még megerősödik, majd estére mérséklődik a légmozgás. Vasárnap a déli, délnyugati szél élénkül meg.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul, északnyugaton lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 11 fok között várható.