Gedeon napja van. | 2024.03.28

Orvosi receptekkel üzletelő nők ellen emelt vádat a pécsi ügyészség

2017-02-08 09:03:20

 Vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség két nő ellen, akik legalább harminc alkalommal üzleteltek orvosi receptekkel - tudatta a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

    A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak bűnszövetségben üzletszerűen követték el a bűncselekményeket, amelyekből a vád szerint 1,4 millió forintra tettek szert.    
    Az elsőrendű vádlott nő, egy komlói egészségügyi cég pszichiátriai szakasszisztense 2012-ben nehéz anyagi helyzetbe került - ismertette az ügyészség. A vádirat szerint ekkor határozta el, hogy munkaköri kötelességét megszegve az orvosok által előre aláírt, rendelőben hagyott, kitöltetlen vényeket különböző betegek részére tölti ki olyan gyógyszerekről, amelyek vény nélkül egyáltalán nem, vagy lényegesen drágábban szerezhetők be.
    Ezek értékesítése miatt kapcsolatba került egy - szintén rossz anyagi körülmények között élő - ismerősével, akit megbízott, hogy az interneten adjon fel hirdetéseket.
    A másodrendű vádlott a vényeket aláírta, majd a hirdetésekre jelentkezők számára komlói és pécsi patikákban kiváltotta, azokat a megrendelőknek postán továbbította - írták.