Auguszta napja van. | 2024.03.29

Földrengésben megrongálódott olasz templom újjáépítését segíti Magyarország

2016-12-23 07:48:23

 

Mintegy 150 millió forintos támogatást nyújt az olaszországi Tolentino október 30-i földrengés során megrongálódott egyik katolikus templomának újjáépítéséhez Magyarország.

 

    Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt MTI-nek elmondta: Andrea Carradori, a Jézus Szent Szíve Testvérület perjele levélben fordult Orbán Viktorhoz azt követően, hogy a 2016. október 30-i földrengésben súlyosan megrongálódott a Szent Szív és Nursiai Szent Benedek-templom. A perjel a miniszterelnök személyes segítségét kérte az újjáépítéshez, hivatkozva arra: csodálattal tekintenek Orbán Viktornak a nemzete keresztény gyökerei megmentését célzó tevékenységére.
    A magyar kormányfő - tájékoztatott Havasi Bertalan - válaszlevelében tudatta: kabinete elé vitte a segítségkérést, és Magyarország kormánya 150 millió forint, azaz 480 ezer euró elküldéséről döntött decemberben a helyreállítási munkálatok támogatására.
    A miniszterelnök azt írta a perjelnek: Európa jövőjét egyedül az szolgálhatja, ha visszatalál keresztény gyökereihez, amelyek ma is a legfontosabb közösségteremtő erőt jelentik egy település és egy ország számára.
    "Ehhez pedig arra van szükség, hogy azzal a természetességgel állítsuk helyre Isten házát egy földrengés után, mint ahogy ezt saját hajlékunkkal is tennénk" - tolmácsolta Orbán Viktor üzenetét a sajtófőnök.