Andrea napja van. | 2024.04.18

MLP: minden támogatást megérdemelnek a pedagógusok

2016-06-05 14:44:00

 A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint egyedül a tanároknak köszönhetően nem omlott össze a közoktatási rendszer, ezért minden támogatást megérdemelnek a pedagógusok - mondta Bősz Anett, a párt ügyvivője az MTI-nek vasárnap.

    Hozzátette: ennek ellenére a pedagógusok sokszor késve kapják meg a fizetésüket, túlterheltek, konstruktív javaslataikat a kormány csak szavak szintjén becsüli meg, pedig a tanárok csak versenyképes, modern oktatást szeretnének.
    Az MLP ügyvivője arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a pedagógusok átverését, az időhúzást és haladéktalanul teljesítse a pedagógusok követeléseit, mert ez az egész ország érdeke.
    Bősz Anett szerint a Fidesz beültette az oktatási rendszert egy időgépbe, amely gyakorlatilag a 20. századi diktatúra iskoláit idézi a pedagógusok kötelezettségei és foglalkoztatási formája alapján. A politikai elit számára az iskola azt a célt szolgálja, hogy "jól irányítható, alattvalói tábort neveljen a gyerekekből, akik teljesen le vannak szoktatva a gondolkodásról és nem képesek az információk újragondolására" - mondta az ügyvivő.
    A Magyar Liberális Párt úgy véli: olyan oktatási rendszer szolgálná a magyar társadalom fejlődését, amely képes felkészíteni a gyerekeket arra, hogy tudjanak csapatban együttműködni, információt feldolgozni, újragondolni dolgokat, kételkedni és kérdezni, valamint merjenek kreatívak lenni.