Emma napja van. | 2024.04.19

Acélipari fejlesztéshez biztosít 210 millió forint tőkét a Széchenyi Tőkealap

2016-01-27 12:33:00

 A Széchenyi Tőkealap (SZTA) 210 millió forintos tőkeemelést hajt végre a nyíregyházi SYSX informatikai cégben, a társaság az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságát növelő, egyedülálló rendszert fejleszt.

    A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdai tájékoztatása szerint a 2015-ben alapított SYSX Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. által továbbfejlesztendő termék, a Gémtech Energia Megtakarító és Munkaidő Optimalizáló Rendszer (GEMMOR) a hegesztőgépre kapcsolva a technológiai vezetők, termelésirányítók számára biztosít pontos információkat a hegesztési munkafolyamatokról.
    A rendszernek köszönhetően a munkavégzések során mérhetővé, és egy számítógépes hálózat segítségével szervereken tárolhatóvá is válnak a hegesztések paraméterei. A szoftver révén akár valós időben is megtekinthetőek és kiértékelhetőek a munkafolyamat adatai, az így kapott eredményekkel minőségjavulás, az utómunkák mennyiségének csökkenése, energia megtakarítás, hatékonyságnövelés érhető el, valamint az adatok elemzéseinek eredményei a dolgozók oktatásában is felhasználhatóak.
    A SYSX elsődleges célja a GEMMOR rendszer piacra vitele és továbbfejlesztése, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítése.
    A közleményben Csuhaj V. Imre, az SZTA elnök-vezérigazgatója kifejti, a tőkeemelés lehetőséget nyújt arra, hogy az egyedi termék értékesítése révén a vállalkozás jelentős mértékben növekedjen, ráadásul a technológia a piaci szegmenst is képes fellendíteni. A rendszernek köszönhetően az acélszerkezeteket gyártó cégek költségei csökkennek, miközben a hatékonyságuk növekszik. A technológiai újdonság fejlesztési lehetőséget kínál a szektor kis- és középvállalkozásainak, amelyek így optimalizálni tudják saját működésüket is - áll a közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó