Tivadar napja van. | 2024.04.20

Az LMP támogatja az olimpiáról és a Városligetről szóló népszavazási kezdeményezéseket

2016-01-16 14:45:00

 Az LMP támogatja a budapesti olimpia megrendezéséről és a Városliget megújításáról szóló civil népszavazási kezdeményezéseket.

    Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője szombaton - Ferenczi István, az LMP közösségi részvételi szakszóvivőjével közösen - tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, abban bíznak, hogy a Kúria január 28-án mindkét kérdésben lehetővé teszi az aláírásgyűjtést.
    A kormány a jelenlegi tervek alapján 2300 milliárd forintot fordítana az olimpiára, amely a valóságban a nemzetközi tapasztalatok és a "kabinet korrupciós gyakorlata" alapján biztosan legalább 3-4000 milliárd forintra emelkedne - fogalmazott.
    Az LMP szerint Magyarország nem költhet ennyi pénzt egy "párhetes sporteseményre", miközben az ország egészségügye és oktatása olyan méretű forráshiánnyal küzd, amely már az alapvető működését veszélyezteti - fejtette ki Csárdi Antal, aki szerint Budapest azért sem lehet elég felkészült az olimpiára, mert a kormány jelenleg még a fővárosi és agglomerációs tömegközlekedés finanszírozására sem képes.
    Az ellenzéki politikus emellett hangsúlyozta, az LMP továbbra is úgy gondolja, hogy a Városligetnek meg kell őriznie mostani parkfunkcióját, vagyis felújítása közben "nem szabad betonkockákkal teletűzdelni a Budapest tüdejeként funkcionáló területet".