Emma napja van. | 2024.04.19

NGM: 57,5 milliárd forint támogatásról döntöttek decemberben a GINOP-ban

2015-12-22 08:58:59

 

Decemberben 399 projekt nyert el európai uniós fejlesztési támogatást összesen 57,5 milliárd forint értékben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két népszerű pályázati felhívásának keretében - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-t.

    Rákossy Balázs hozzátette: a támogató döntésben részesült mikro-, kis- és középvállalkozások így csaknem 120 milliárd forint összköltséggel valósíthatják meg elképzeléseiket.
    Hangsúlyozta: a rendelkezésre álló keretösszegek a jelenlegi döntésekkel nem merültek ki, mindkét konstrukcióban további döntésekre kerül sor a közeljövőben.
    A nyáron meghirdetett "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című pályázati felhívás keretében a mostani döntéssel 360 nyertes született, a megítélt támogatás esetükben 57,2 milliárd forint - ismertette. A nyertes vállalkozások így 118 milliárd forintot meghaladó összköltségű fejlesztéseket hajthatnak végre - tette hozzá.
    Az államtitkár elmondta: a felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.
    A "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című felhívás keretében 39 kedvezményezett csaknem 298 millió forint uniós támogatás mellett 598,6 millió forint összköltséggel valósíthatja meg projektötleteit - mondta.
    A májusban meghirdetett pályázat célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében - számolt be Rákossy Balázs.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó