Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-előrejelzés Karácsonykor marad a borús, párás időjárás

2015-12-20 15:31:05

 

A következő napokban helyenként kisüthet a nap, de az ország nagy részén borult lesz az ég. Karácsonykor is marad a párás, ködös idő, néhol szitálással, vasárnap viszont a hegyekben akár hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

    Hétfőn az ország nagy részén borult lesz az ég, délelőtt azonban a Dunántúlon, később a Dél-Alföldön is lehet némi napsütés. Számottevő mennyiségű csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szitálás, illetve este északkeleten néhol kisebb eső fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. Napközben többnyire 3-8 fokig, délnyugaton néhol 9-11 fokig is melegedhet a levegő.
    Kedden is folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, néhol szitálás is lehet. A Dunántúlon viszont akár több órára is kisüthet a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű.
    Szerdán és csütörtökön is általában borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Néhol szitálásra is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 1 és plusz 4, csütörtökön mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul. Szerdán napközben plusz 3-8 fokig, csütörtökön 2-7 fokig melegszik a levegő.
    Karácsony első és második napján, pénteken és szombaton is borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, elszórtan szitálással. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.
    Vasárnap felszakadozik a felhőzet. Helyenként zápor, főként a hegyekben hózápor is lehet. Többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-8 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.