Emil, Csanád napja van. | 2024.05.28

Havas Henrik szerint Kazincbarcikán óriási a „cigánynyomor”!

2024-04-13 06:26:13

Kazincbarcikát 18 éve teljhatalommal és diktatórikus módszerekkel irányító Szitka Péter euforikus hangulatban számolt be közösségi oldalán az eddig 10 milliárd forintba került Vizikomplexumról, miközben szemérmesen hallgat a város egyre gyorsuló elnéptelenedéséről, a legendásan rossz állapotban lévő útjairól, járdáiról, közműhálózatáról, a "haveri" cégekre szabott, sok esetben túlárazott, és hibás teljesítéssel megépített beruházásokról.

A polgármester a város lakosságát 9 éve hitegeti a "stranddal".

Minden kazincbarcikai lakos idáig 350.000 Ft-tal járult a Vizikomplexum építésének első üteméhez!

Sok barcikaiban fogalmazódott meg a kérdés, hogy mi szükség van egy ekkora, kihasználatlan, fenntarthatatlan betonmostrumra? Minden épeszű ember látja, hogy a Vizikomplexum saját bevételéből a működését nem tudja finanszírozni. A városi költségvetést terhelő újabb robusztus kiadással, Szitka Péter és megalomániás csapata, ismét óriási terhet rakott a kazincbarcikai emberek vállára.

A kiadások sora még nem ért véget, hiszen az induló 5 milliárd forintos kivitelezési költség mára már 10 milliárdra nőt, és még mindig csak az első ütem készült el.

A Vizikomplexum második ütemének a költségvetését a Vizilabda Szövetség igazságügyi szakértője szerint túlárazták, és elutasították!

2015-ben meglepetésszerűen bezárták a városi strandot, mint kiderült, Szitka Péteréknek eszük ágában sem volt felújítani, arra bazíroztak, hogy az évek alatt a barcikaiak elfelejtik. 2023-ban végleg pontot tettek a kérdésre, és a "haver cégével" 130 millió forintért elbontatták a népszerű fürdőhelyet.

A város lakossága folyamatosan napirenden tartja a strand-kérdését. Az önkormányzati választások közeledtével - a városvezetés részéről - újabb ígérgetés hangzott el .

Havas Henrik szerint Kazincbarcikán óriási a „cigánynyomor”!

Kazincbarcika jövőjét szisztematikusan felélő helyi hatalmi elit, a Kolorcity nevű lázálommal takargatja a város nyomorúságos állapotát. Százmilliókat költöttek közpénzből többek között a hazugságokat hirdető óriásplakátokra, a lakosságot félretájékoztató, a barcikai emberek pénzéből fizetett, a propaganda szintjére lesüllyedt önkormányzati médiára.

A hazug városi propagandával elhitették, hogy az omladozó házfalak mázolmányai, a festett gumicsizmák, a köztérre díszletként kiállított rozsdás „biciklik”, a gyenge kivitelezésű beruházások vonzani fogják a turistákat. Kazincbarcika valós állapota Dömsödi Gábor és Havas Henrik FULL HD podcastjének 33.14 percében derül ki. Érdemes meghallgatni!

A Kazincbarcikára látogatók milyen véleményeket fogalmaznának meg, ha szembesülnének azzal, hogy emberek százai a város peremén található kalyibákban tengetik mindennapi nyomorúságos életüket?

Ha látnák a burkolatlan, sáros utakat, amelyeken esős időben a mentőautó nem tud felmenni a betegért.

Ha beszélnének azokkal a közmunkásokkal, akiket azért bocsátottak el a városi cégtől, mert az állam azért nem dotálta tovább a foglalkoztatásukat, mert Kazincbarcikának országos szinten egyedülállóan kimagasló adóbevétele van.

(Képek forrása Szitka Péter Facebook oldala)