Tibor napja van. | 2024.04.14

Encsi szemfényvesztések - ami az Encsi Hírekből kimaradt

2024-02-29 05:02:36

Mikola Gergely a Borsodi Négyek legfiatalabb titánja előkapta a nyuszit a cilinderből, amikor az újra megjelenő Encsi Hírek című kiadványban egy szép varázslatot mutatott be a derék polgároknak.

Néhány hónappal a választások előtt, közpénzből fizetve, a város 40. születésnapjára hivatkozva, a hivatalban lévő polgármester ömlengve tárja a nyilvánosság elé, sugallva, ha újra megválasztják településvezetőnek, akkor mi minden fog történni!

Önmagában nagy kérdés, hogy a Borsodi Négyek baloldali városszövetségben, miért a választások előtt néhány hónappal ünneplik a település születésnapját? A kérdést nagyon egyszerűen lehet megválaszolni: a polgármester közpénzből kampányol!

   Mikola Gergely egyik hozzászólása a Facebookon       

Nem biztos, hogy a rendszerváltás után 34 évvel a magyar átlagpolgár átlát az efféle trükkökön, és a mézzel vastagon bekent madzagon meglátja a hurkot, amelybe június 9-én önként dugja a fejét.

Mikola hirtelen elkezdett kommunikálni az encsiekkel

Magukat szabad városoknak kikiáltó ellenzéki településeken, általában a legdurvább módon korlátozzák a polgárok alkotmányos jogait. Például a B4-ek kazincbarcikai tagjánál olyan durván eltitkolják a közadatokat, olyan durván megfosztják a város lakosságát a valós tényektől, hogy az a választások tisztaságát veszélyezteti. Ugyanis a választópolgár információhiány miatt nincs abban a helyzetben, hogy reálisan tudja megítélni a városvezetés munkáját.

Nincs ez másképp Encsen sem.

Hány felelősen gondolkozó encsi él a gyanúperrel, és gondolkozik el azon, miért a választások előtt néhány hónappal indult el újra az „Encsi Hírek”? A polgármester, miért a választások előtt néhány hónappal lett ennyire kommunikatív? Véletlen?

Az Encsi Hírek bemutatja, hogy "mit nem csinált meg" a polgármester

Balgaság azt hinni, hogy az átlag polgár nem lát át Mikola Gergely szitáján, és az Encsi Híreket olvasva nem gondolkozik el azon, hogy Úristen! mit csinált ez a polgármester az elmúlt öt évben? Ugyanis a kiadvány nagy része azzal foglalkozik, hogy mi lesz a jövőben, és nem azzal, hogy beszámol az elmúlt öt év munkájáról!

Ennek egyszerű a magyarázata. Nincs miről beszámolni!

Mikola Gergely győzelmi jelentése egy tragikus valóságot takar. Rossz, kátyús utakat, esőben víz és sártengert, olyan igazi magyaros, vidéki, „patópáluras ráérünk méget”!

A választások közeledtével jön a kapkodás, a szemfényvesztés, ami azt próbálja elfedni, hogy az évek óta a város számláján heverő a pénzeket, miért nem használták fel azokra a fejlesztésekre, amelyek számos encsi polgár életét megkönnyítették volna!