Tibor napja van. | 2024.04.14

A kazincbarcikai Városvédők Egyesület megkezdte tevékenységét

2024-02-20 23:27:00

Szintet lépet a kazincbarcikai Városvédők tevékenysége, Városvédő Egyesületként folytatják a barcikai emberekért folytatott munkájukat. A kazincbarcikai civilek nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a hanyatlásnak indult város felvirágoztatását, elnéptelenedésének lassítását, megállítását.

Városvédők Facebook oldala! (katt a képre és lájkolja)

A civíl szervezetet tavaly ismerhették meg a kazincbarcikaiak, amikor Táborvédők néven tiltakoztak a Balatonszepezdi Gyermek és Ifjúsági Tábor elkótyavetyélése ellen. A baloldali többségű önkormányzatot nem hatotta meg a barcikai emberek tiltakozása, és áron alul értékesítette a szűk egyhektáros balatonparti üdülőtábort.

Az elmúlt hónapok alatt a Városvédők feltárták a többek között a kazincbarcikai városvezetés luxusautóinak bérlését, a helyi demokrácia hiányát, a választópolgárok semmibevételét, a kazincbarcikai emberek adóforintjainak az elherdálását, a városi beruházások körüli visszásságokat.

A civíl szervezet aktivistáinak eltökélt szándéka, hogy visszaszerezzék Kazincbarcika régi fényét, megmentsék azokat az értékeket, amelyet a városépítő elődeik hagytak örökül a barcikai emberekre, és még nem semmisítette meg, vagy számolta fel a mostani városvezetés.

Legyen Strand, legyen Mozi, legyen Jégpálya, legyen élhető Kazincbarcika, ahol  újra gyerekekkel népesül be a haveri céggel, drága pénzen felújíttatott játszóterek - vallják a civilek! A nagypolitika maradjon a város határán kívűl! 

A Városvédők megfogalmazása szerint, nekik első Kazincbarcika lakóinak érdeke, második Kazincbarcika lakóinak érdeke, és sokadik Kazincbarcika lakóinak érdeke!