Tibor napja van. | 2024.04.14

Időjárás-jelentés

2024-02-20 17:35:44

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------
Az Ibériai-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el, amelyet kifejezetten enyhe levegő tölt ki, Spanyolországban és Portugáliában a legtöbb helyen 20 foknál magasabbra emelkedik a hőmérséklet. Hideg, téli idő csak Európa északi és keleti országaiban van, ott sok helyen napközben is fagy, emellett egy széteső okklúziós frontból havazás is előfordul. Hullámzó frontrendszer érte el a Brit-szigetek térségét, ahonnan kisebb esőt, záport is jelentenek.

A Kárpát-medencében is folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb idő, szerdán egy újabb legyengült front érkezik térségünkbe, de inkább csak felhősödést okoz.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:
----------------------------------------------------
Este átmenetileg csökken, majd éjszaka észak, északnyugat felől újból erősen megnövekszik a felhőzet. Szerdán nagyrészt gomolyfelhős idő várható, egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk, de emellett legalább néhány órára kisüt a nap. Helyenként - kedden a Dunántúlon, az éjszakai, hajnali órákban pedig főként az északkeleti megyékben - valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél éjjel a középső országrészben maradhat élénk, majd szerdán napközben már másutt is olykor megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, ennél hidegebb idő a kevésbé felhős, szélcsendes, főleg délnyugati tájakon és az Északi-középhegységben valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 15 fok között várható.